Voor wie het toch gemist heeft om wat voor een reden dan ook. We hebben vorig jaar een kerk in Herwen aangeschaft voor de opslag van onze wijnvoorraad in Nederland. Eerder mochten we onze voorraad altijd stallen in de bedrijfshal van een goede vriend. Speciaal voor ons mocht één van zijn medewerkers(Erwin) onze belangen behartigen onder werktijd. Dus bestellingen e.d. werden altijd keurig door hem verzorgd. Onze vriend was al een poosje van zins om zijn bedrijf te verkopen, dus we waren al enige tijd op zoek naar een nieuw onderkomen voor onze wijnen. En dat werd gevonden in de kerk!

Op ons domein praten we er al tijden over: Onze wijnkerk; blij dat we eindelijk een eigen plek hebben voor onze wijnen. Een plek van waar uit we onze distributie kunnen doen. Maar het is behalve dat ook heel bijzonder. We delen onze liefde voor de kerk met een heel dorp. Want voor de meeste inwoners in Herwen gaat het nog altijd over “hun kerk”. En sinds de aankoop lijkt het wel of we er een compleet dorp met lieve inwoners bij hebben gekregen.

En laten we Erwin niet vergeten. Toen onze wijn nog in de opslag stond in Duiven was Erwin altijd al begaan met ons wel en wee. Gelukkig voor ons wilde Erwin wel meeverhuizen met onze wijn en zo is hij vier dagen in de week bezig met verzending van onze wijnen en verbouwing van de kerk. Van de prachtige oude kerkbanken(hout van meer dan 100 jaar oud) maakt hij tafels en een bar om de kerk geschikt te maken voor proeverijen. Voordat de wijn kon arriveren in de kerk hebben we alle banken laten demonteren om ruimte te maken. Onder de houten vlonders waar de banken op gemonteerd waren ontstonden gaten in de vloer die we hebben laten volstorten met beton. Ook moest er een nieuwe ingang gemaakt worden om onze pallets binnen te kunnen krijgen.

Op dit moment kunnen we zeggen dat fase 1 en 2 van ons plan zijn gelukt. Met behulp van een aantal enthousiastelingen konden we de zo nodige aanpassingen doen. Nu staan we sneller dan we dachten voor fase 3 en 4, het aanleggen van parkeer plaatsen en het maken van een aantal toiletten. We dachten voorlopig nog onderdak te hebben voor onze proeverijen op onze vaste stek, maar toen we wilden reserveren bleek er geen plaats meer te zijn. Oftewel we moeten nu wel echt verkassen.

Om de rest van onze plannen op de juiste manier te kunnen realiseren hebben we nog hulp nodig. We hebben daarom een extra mooie aanbieding bedacht zodat het voor iedereen leuk is. U legt €5000 in en u krijgt daarvoor elk jaar voor € 500 in natura(wijn en/of overnachtingen) gedurende 10 jaar,  en daar bovenop krijgt u elk jaar €150 rente(ook het laatste jaar). Een hele goede deal dus, voor u, voor ons en voor De Wijnkerk!

Het geld wordt gebruikt om de kerk geschikt te maken voor onze proeverijen, maar ook om de broodnodige reparaties uit te voeren(er is al een aantal jaren geen onderhoud gepleegd). De kerk is een rijksmonument en verdient het wat ons betreft om in al z’n glorie te shinen. Want behalve dat de kerk een bepalend dorpsaanzicht voor Herwen is, hebben we inmiddels op alle manieren gemerkt hoe verweven de kerk is met het leven van een groot deel van de inwoners van Herwen. Zo wordt er op dinsdagochtend koffie gedronken in de parochie en komen er nog voor talloze bijeenkomsten mensen naar de kerk om te zingen, het orgel te bespelen, een kaarsje aan te steken, elkaar te ontmoeten/spreken en om er kerst te vieren. Wij vinden het fijn dat we onze medewerking kunnen verlenen aan deze voor ons belangrijke ontmoetingen.

Toen we in december nog even in Nederland waren om nog een aantal proeverijen te verzorgen, waren we ook een paar keer in de kerk om onze bus te vullen of juist te legen met wijn. We troffen een prachtig versierde kerk helemaal klaar voor de kerstviering. Michel en ik waren natuurlijk blij vanwege de succesvolle proeverijen, maar in euforie vanwege het warme gevoel dat we hadden gekregen van onze kerk, en alle lieve mensen die haar zo’n warm hart toedragen. Komend voorjaar dus gaan we jullie voor het eerst ontvangen in onze speciale wijnkerk. Jullie worden uitgenodigd voor een proeverij, misschien nog niet helemaal in vol ornaat, maar leuk zal het zijn. Verder organiseren we ook een speciale rondleiding op een middag met aansluitend een borrel met hapjes voor al onze investeerders. Wilt u dat niet missen? Schrijf u vandaag nog in voor een deelname aan de wijnkerk.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief